American Street Cars owner’s club, Askim ble startet i 1975 av en kameratgjeng med et felles mål – Amerikanske biler. De første møtene ble holdt på gutterommet.

I dag er ASCA en av Norges eldste klubber.

Etter hvert som klubben vokste og det krevde større plass, falt valget på "Cafena". Deretter ble det leid lokale i Askim i mange år. Etter mange alternative planer om klubblokale-kjøp på ble det i 1990 investert i klubbhus på Slitu. Har ble først leiligheten i 2. etasje pusset opp og leid ut.
I 2008 besluttet vi å gjøre om kjelleren til klubblokale, og pusse opp 1. etasje til utleie. Kjellerlokalet stod ferdig vinteren 2009

Pga. stor økning i medlemsmassen ble kjellerlokalet for lite for oss, og huset ble solgt i 2014.

Etter mange år i lånte/leide lokaler, investerte klubben i en lagerseksjon våren 2022. Lokalet ligger i Rakkestadveien 5B, 1814 Askim. (Sekkelsten). Seksjonen er 88 m2, med takhøyde på 6 meter. Lokalet skal brukes både som klubblokale og til lagring av våre tilhengere og annet utstyr som pt. står lagret rundt omkring hos forskjellige medlemmer. Mesanin skal bygges, og kjøkken settes inn.

Smaalenene Mønstringen
I 2008 ble den første Smaalenene Mønstringen arrangert. Dette er vårt hovedarrangement, som går av stabelen den siste søndagen i april.
Fra 2008 – 2019 ble mønstringen holdt på Obs! på Slitu, men pga. at McDonalds startet opp på Slitu ble plassen for liten for oss.

Fra 2022 har Smaalenene Mønstringen blitt arrangert på Askim Storhandel (ved Jula/Power/Europris).

Øvrige arrangement og aktiviteter
Klubben har gjennom sin lange historie arrangert flere utstillinger i Askimhallen og Askim Folkepark. Vi har også arrangert bakkeløp i Vamma.

I samarbeid med prosjektet "Livsglede for Eldre" på Mysen videregående skole, har vi flere år arrangert cruising for beboerne på Edwin Ruuds omsorgssenter i Mysen.

Vi arrangerer også hyggekveld for beboere i bofellesskap i Eidsberg og Trøgstad. Da griller vi hamburgere og pølser, og serverer brus. Kveldens høydepunkt for de fleste er cruisingrunden i nærområdet!

Ellers har vi fellescruisinger til andre arrangement i Østlandsområdet. Oppmøtested er som oftest Cirkle K på Sekkelsten, eller Shell Momarken, avhengig av hvilken vei vi skal.

Hver tirsdag i perioden mai – september arrangerer vi Cars & Coffee i Byrommet i Askim. Her er alle velkomne for litt sosialt samvær og en bilprat.

I løpet av vinteren blir det ofte forsøkt med temakvelder hvor vi besøker firmaer eller private. Invitasjonen om møter, treff eller felleskjøringer blir sendt via GNIST-appen og SMS.

Meningen med klubben den gangen den ble startet var den samme som det er i dag, nemlig å samle Amcar-folket under samme tak, snakke om den store hobbyen med likesinnede, reise på treff/samlinger, cruise rundt, dra på garasjebesøk til hverandre, kanskje skru sammen og kunne være en sammensveiset gjeng som kan hjelpe hverandre og gi gode råd med bilen i fokus.

Lyst til å melde deg inn i klubben? Trykk her

Møt oss gjerne på arrangementer eller felleskjøringer, følg gjerne med på vår Facebook-side.

Takk til alle som støtter oss!